Upplev järnåldern!

Med berättelser, teaterspel, lekar och mat erbjuder vi en hel upplevelse av järnåldern. Vill du ha en enklare lunch eller middag, ett rådslag eller ett helt gästabud? Vi ordnar hela upplevelsen!

Så här kan det se ut: Vi möter er vid parkeringen och ni får veta vad arkeologerna hittade på Genesmon och sedan, när vi kommer fram till det stora rekonstruerade långhuset, berättar vi om byggnaden och en annan tid. Plötsligt kommer en kvinna i annorlunda kläder och tar er med på en resa tillbaka i tiden. Närmare bestämt 1 500 år.

Före eller efter måltiden kan ni välja kämpalekar eller samarbetsövningar med pilbågsskytte mm. Du kan också välja långdans med ett fornnordiskt kväde. Den mat vi erbjuder är järnåldersinspirerad med modern smaksättning. Det kan vara allt ifrån en enklare lunch med soppa, hembakt tunnbröd med gravad lax eller kams med stekt fläsk och lingon till ett stort gästabud med lammstek eller viltgryta med rotfrukter.

En lämplig storlek på gruppen kan vara 12 – 30 personer. Dina önskemål är viktiga för oss. Vi svarar gärna på dina frågor och ser fram emot att få lämna ett pris beroende på gruppens storlek och dina tankar.

Getsvedjeberget Höga Kusten.